Menu

Labdarúgás

Európa liga (selejtező)

Go Ahead Eagles – Ferencvárosi Torna Club

1:1

vége (1:1)

02.07.2015, 20:00 • JENS Vesting, Emmen • bayernfan

Némileg csalódottak lehetnek a magyar drukkerek, annak ellenére, hogy az 1-1-es döntetlennel mindenképpen a Fradi várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A gyors gól után némileg érthetetlenül visszaállt a Fradi az első játékrészben, és bár kontrákból megvoltak a helyzetei a kétgólos előnyhöz, nem éltek a lehetőségekkel, a hollandok pedig nagyon nyomtak, és az első félidő vége előtt közvetlenül egyenlítettek. A második játékrészben mindkét csapat óvatosabb volt, nem is forogtak nagy veszélyben a kapuk, amikor kellett, a kapusok a helyükön voltak. A Fradi birtokolta többet a labdát, de talán az idény eleji forma, talán a rutintalanság miatt nem tudták ezt helyzetekre váltani, a Go Ahead pedig a pontrúgásokban, beívelésekben bízhatott. A legvégén a csereként beállt Busai ordító ziccert hibázott, a lábában maradt tehát a győzelem. Összességében a két csapat hasonló teljesítményt nyújtott. Az nagy kérdés, hogy a Go Ahead Eagles képes-e ennél jobb játékra, a Ferencváros viszont biztosan. A Fradira vasárnap vár egy Szuperkupa-döntő a Videoton ellen Székesfehérváron, így Thomas Doll legénysége tétmeccsel hangolódhat a jövő csütörtöki visszavágóra. Tartsanak akkor is velünk! (21:56:28)

90+3

Mérkőzés vége.

90+1

Teijsse gyönyörű csellel megy el a bal oldalon Ramirez mellett, de a labda túlcsorog az alapvonalon, kirúgás következhet.

90

Három perc lesz a ráadás.

89

A kontrából óriási helyzet a túloldalon is, van Overbeek lő gyönyörűen húszról, Dibusz a levegőben úszva üti szögletre a léc alá tartó löketet!

88

Busai lábában marad a győzelem!!! Ramirez húz befelé két védő között a jobb szélről remekül, kiteszi a balon érkező Bödének, aki laposan centerez, a hosszún érkező Busai pedig senkitől sem zavartatva, totális ziccerben méterekkel mellé passzol. Ezt kötelező lett volna belőni...

87

Turuc is lennmarad, ápolni kell, de hamar visszatér a pályára.

86

Ott is a csere, Somália helyén Busai a pályán.

86

Somália a földön egy ütközés után, úgy fest, csere lesz.

84

Ott lehetne a vezetés! Ugrai húz el a bal oldalon, remek a csele befelé, majd kapura is zúdítja, Cummins remekül üti szögletre a lövést.

83

Utolsó cseréjét is kihasználja a Go Ahead, Schalk a pályán.

82

Somália kap óriásit a hazai térfél közepén, szabadrúgás a vendégek javára.

81

Gyömbér kap szabadrúgást a holland térfél közepén.

81

Némileg meglepő adat, hogy a második félidőben a Ferencváros birtokolja többet a labdát, de ez a kevéske fölény helyzetekben egyáltalán nem mutatkozik meg.

79

Lamah helyén pedig Nagy Dominik. A két szélső megy le tehát.

79

Most jön a kettős csere: Varga helyén Ugrai a pályán.

77

Thomas Doll is érzi, meg kell nyomni a végét! Kettős csere lesz a Ferencvárosnál.

75

Dibusz fut alá egy bal oldali beadásnak, de ujjheggyel szögletre tudja tolni.

74

Újabb hazai csere, Lambooij a pályán.

74

Böde küzd óriásit két hazai játékossal, végül ő szabálytalan a holland térfél közepén.

73

Formás vendégakció végén Gyömbér lő, kivágódik a blokkról.

73

Leandro ível balról középre, Varga felé, Teijsse csúsztatja ki előle.

72

Somália nagyot kap, szabadrúgás a Fradi térfelének közepéről.

71

Turuc lő jó huszonötről, középről, jócskán a bal alsó mellé.

69

Lendületes hazai kontra végén van Overbeek teker középre jobbról, Dibusz magabiztosan húzza le a mélyre sikerült beadást.

68

Ha a Fradi meg akarja nyerni ezt a meccset, bizony lassan magasabb sebességi fokozatra kell kapcsolniuk, mert ezt a tempót kényelmesen bírja a Go Ahead, sőt, irányítják a mérkőzést. Igaz, a beíveléseken, pontrúgásokon kívül ők sem jelentenek semmi veszélyt Dibusz kapujára.

67

Jól érkezik a kapu elé a szabadrúgás, Teijsse emelkedik a legmagasabbra két ferencvárosi fölött, a labda a háló tetejére hullik.

66

Ten Dennel szemben szabálytalan Mateos, hazai szabadrúgás a Fradi térfelének közepéről, jobbról.

65

Van Overbeek némileg váratlanul húz el Ramirez mellett, és élesen középre ível, de a labda elmegy a kapu előtt az alapvonalon túlra, kirúgás következik.

63

A hazaiaké az első csere, a 26 éves középpályás, Jeffrey Rijsdijk a pályán.

62

A Go Ahead játékosai sokkal higgadtabbak, mint az első félidőben, a Fradi viszont hiába vezethetne remek akciókat, elég pontatlanul futballozik. Ennél sokkal több van a csapatban.

61

Böde küzd a védőjével a bal oldalon, majd beadni próbál, de blokkolják. Ferencvárosi szöglet.

60

Lamah húzza át magát a védőkön a bal oldalon, majd kiteszi Bödének, aki laposan próbálja visszatenni a társnak, de pontatlan a centerezés.

59

Gera-Varga összjáték a hazai tizenhatos előtt, utóbbi nem adja vissza a tisztán álló Gerának, hanem kiteszi jobbra Bödének, akinek lapos beadása viszont megtalálja Gerát. A kapáslövést blokkolják, a kipattanót pedig Varga bombázza kevéssel mellé. Éledezik a Fradi!

58

Ten Den marad lenn egy ütközés után, de nincs komolyabb baja.

57

Egy kicsit leült a meccs, egyik fél sem vállal túlzott kockázatot.

56

Az első veszélyesebb vendégakció a második félidőben: Gera és Leandro keverget a bal oldalon, Leo beíveli, Varga viszont nem ugrik középen elég magasra, messze fölé száll fejéről a labda.

55

Vargával szemben szabálytalanok, magyar szabadrúgás.

54

A Fradi próbálja kcisit nyugtatni a játékot, és magánál tartani a labdát, de nagyon meddő az adogatás, nagyon kevés a mozgás elöl. Thomas Doll gondterhelten sétálgat fel-alá a technikai zónában.

52

A holland fanatikusok a kapu mögött egy hatalmas transzparens mögött szurkolnak, amelyen az Iron Maiden metálzenekar egyik híres számának idézete olvasható: "NO ONE SHOULD GO WHERE EAGLES DARE" . Azaz: "Senki ne merészkedjen olyan magasra, mint a Sasok". Ez persze a ferencvárosi zöld sasokra is motiválóan hathat...

51

Óriási lendülettel kezdi a második félidőt a Go Ahead, a gól az első játékrész végén nagyon jót tett nekik, elhiszik, hogy meglehet nekik ez a meccs.

50

Dibusz üt ki a gólvonal közeléből egy jobb oldali beadást, majd a kipattanót Wolters bombázza kapura, blokkról szögletre megy a labda.

49

Hazai szöglet.

47

van Ewijk ível középre, felszabadítanak a védők.

47

Gyömbér szabálytalan, veszélyes hazai szabadrúgás a vendégtérfél közepéről, a bal oldalról.

46

Elkezdődött a második félidő.
Érkeznek a csapatok a pályára, hamarosan kezdődik a második félidő.
Rettenetesen bosszantó véget ért az első félidő. A Fradi lendületesen kezdett, és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, ezután viszont teljesen visszaállt. Az ezer fokon égő, kőkemény hollandok teljesen átvették a játék irányítását, de sokáig nem tudtak helyzeteket kialakítani, a kontrákból viszont életveszélyes volt a Fradi. Viszont nem jött össze a sokmindent eldöntő második gól, a visszaállásból pedig a játékrész végére kapuja elé nyomta a Ferencvárost ellenfele, a nyomás pedig a félidő utolsó pillanataiban góllá érett. Nem szabad a második negyvenöt percben ennyire beállni a kapu elé, sokkal élesebben, lendületesebben kell menni előre, mert még innen is meg lehet nyerni ezt a meccset.

45+3

Befejeződött az első félidő.

45+2

45+2. Bart VRIENDS - 1:1

45+2

Az Eagles gólt szerzett!


Góllá érik a hazai nyomás. Az előrehúzódó középhátvéd, a csapatkapitány VRIENDS emelkedik a szögletre, és Dibusz kapujának bal oldalába fejel. Megvan a Go Ahead Eagles történetének első európai kupagólja.

45+2

Megint a jobb oldalról érkezik egy beadás Dibusz kapuja elé, de Ramirez ezúttal szögletre fejeli.

44

Meghűl a vér a ferencvárosi szurkolókban. Lendületes akció végén Wolters ível be szépen jobbról, a bal oldalon feltűnő van Overbeek pedig berobban a kapu elé, és lefejeli az apró Ramirezt, szerencsére mellé száll a labda. Az eddigi legnagyobb hazai lehetőség volt!

43

Duits ráadásul sárga lapot is kap a belépőjéért.

43

Somália megint kőkeményen szerez labdát, de nem fúj ellene a játékvezető, megiramodása után viszont ketten is rácsúsznak, és bár továbbmegy, ezt viszont lefújja Craig Pawson. Érthetetlen ítélet, még ha számunkra kedvező is...

42

Wolters keverget a jobb oldalon, majd élesen lövi be a tizenhatosra a labdát, Nalepa pedig szépen előzi meg a támadót, és szögletre vágja a labdát. A hazaiak hevesen kezezést reklamálnak, de a játékvezető rázza a fejét.

41

Teijsse jut lövéshez a tizenhatos bal sarkánál kapásból, Gyömbér becsúszó lába mellett, és szinte kilövi a labdát a stadionból.

40

Varga szöglete érkezik befelé veszélyesen, Mateosék alig maradnak le róla középen.

39

Ez a meccs eddig nem igazolja, hogy mitől lett a Go Ahead a Fair Play lista második helyezettje Hollandiában (a győztes Twente nem vállalta a nemzetközi indulást, így került képbe a Fradi jelenlegi ellenfele). Rengeteg az elkésett, durva, szabálytalan belépő, és folyamatosan reklamálnak a hazaiak. Kicsit túl vannak pörögve, úgy fest.

38

Ramirezt rúgják fel csúnyán a jobb oldalon, az ecuadori légiós hosszasan lennmarad.

37

Schenk rúgja fel Vargát a jobb oldalon, az oldalvonal környékén. A csúnya belépőnek sárga lap a vége.

36

Szépen adogat a hazai csapat a Fradi tizenhatosa előtt, majd egy labdáért küzdve van Overbeek teszi ki Leandrót a partvonalon túlra. Szabadrúgás a vendégek javára.

34

Ramirez szabálytalan az ellenfél tizenhatosánál, szabadrúgás a Go Ahead javára.

32

Ott lehetne a második! Varga húz el szépen a jobb oldalon, lendületből teszi laposan a tizenhatos vonalánál érkező Gera elé, aki kapásból belsőz a bal felső irányába, Cummins gyönyörű vetődéssel tolja a léc alól szögletre a labdát! Mintaszerű akció volt!

31

Kapáslövés a szöglet után, Turuc méterekkel vágja mellé-fölé.

31

Van Overbeek lép ki egy gyors holland kontra végén, már kapu felé húzna, de a nagy lendülettel érkező Ramirez gyönyörűen keresztez. Hazai szöglet.

30

A Fradi is zsinórban három szögletet végezhet el, ráadásul a harmadikat ők is a túloldalról rúgják.

29

Kifejelik a szögletet a védők, újabb sarokrúgás.

28

Böde viszi be a tizenhatoson belülre a labdát, ketten zárnak össze előtte, végül szögletre mentenek a védők.

28

Böde indítja Lamah-t a jobb oldalon, de les miatt megállítják.

27

A Go Ahead játékosai óriásit hajtanak, de látszik rajtuk, hogy nagyon feszültek, sok a kemény, tisztátalan belépő.

26

Lamah-val szemben szabálytalanok ismét, szabadrúgás az FTC javára a kezdőkörből.

26

Wolters húz középre a jobb oldalról, majd megpróbálja laposan visszalőni a labdát a bal alsóba, Dibusz magabiztos vetődéssel fogja a labdát.

25

Megvan az első nagyobb holland helyzet! Szép akció végén van Overbeek ível középre jobb odalról, Nalepa rosszul ugrik fel, de a kapu előtt emelkedő ten Den elrontja a fejest, ami méterekkel mellé megy.

25

Eddig egy szavunk sem lehet a játékvezetésre.

24

Turuc húz a magyar kapu felé, a tizenhatos előterében Somália nagyon keményen és gyanúsan szereli, de nincs szabadrúgás. Turuc a műfüvet veri ököllel dühében, a közönség azonnal fütyülni kezd.

23

Újabb nagy Fradi-helyzet! Lamah húz el a jobb oldalon, betör a tizenhatoson belülre, nagyon megeteti Teijssét, majd kevéssel a bal alsó mellé pöcköl.

22

Ugyan nem Turuc volt szabálytalan, reklamálásért ő kapja a meccs első sárga lapját.

21

Lamah-val szemben szabálytalanok elég keményen a hazaiak a jobb oldalvonalnál, a vendégtérfél közepén. Szabadrúgás a Fradi javára.

20

Szemre is szép vendégkontra végén Ramirez kap remek indítást a jobb oldalon, elhúz, befelé kanyarodik, majd jó húszról laposan lő, Cummins magabiztosan fogja.

18

Az ezúttal jobbhátvédként játszó Ramirezt borítják fel a félpálya közelében, a jobb odlalon. Szabadrúgás a Ferencváros javára.

17

Lamah vitatkozik egyfolytában az egyik hazai védővel, közben Varga elvégzi a szabadrúgást, a labda a bal felső felé tekeredik, de a háló tetején köt ki. Nagy lehetőség volt!

16

Mateos beívelt szabadrúgását kifejelik, a tizenhatos vonalánál Böde szerzi meg, ráfordulna, de letalpalják. Fradi-szabadrúgás nagyon veszélyes helyről, 17 méterre a hazai kaputól, középről.

15

Somáliával szemben szabálytalanok, szabadrúgás a Fradi javára a kezdőkör közeléből.

14

Nincs nagy iram egyelőre, a Fradi a gól óta teljesen visszahúzódik, a hazaiak pedig nem tudnak mit kezdeni meddő mezőnyfölényükkel.

13

Veszélyesen tekeredik, de kicsúsztatják a vendégvédők, újabb hazai szöglet.

12

Gyömbér szabálytalan, szabadrúgás az FTC térfelének közepéről.

11

A gólszerző Gera éppen az imént említett nyáron, a 2004-05-ös szezon kezdetén játszott utoljára nemzetközi kupameccset zöld-fehér mezben, a BL selejtezőjében, a Sparta elleni párharc előtt igazolt Angliába, a West Bromwich Albionhoz.

10

A visszazáró Varga ellen szabálytalanok, szabadrúgás kifelé, a vendégek tizenhatosának jobb oldalánál.

10

A gól óta visszaállt a Fradi, a hazaiak birtokolják a labdát, de fölényük helyzetekben még nem mutatkozott meg.

9

Sohasem nyert még a Ferencváros európai kupameccset holland csapat ellen. Legutóbbi mérkőzését az El csoportkörében vívta 2004-ben, a Feyenoord ellen. A Puskás Stadionban lejátszott találkozó végeredménye 1-1 volt, a gólokat Tőzsér, valamint Salomon Kalou szerezték.

8

Gyömbér ment, zsinórban a harmadik hazai szöglet következik, ezúttal azonban a másik oldalról.

8

Újabb hazai szöglet, ezúttal a visszazáró Gera fejeli ki a labdát.

7

Van Overbeek, az utánpótlás-válogatott szélső húzza meg a jobb oldalon, beadná, de Mateos blokkol. Hazai szöglet.

7

Nagyon magabiztosan kezd a Fradi, jó látni a játékukat, a labda járatását.

6

Mateosra csúsznak rá, szabadrúgás a felezővonal környékéről a Fradi javára.

5

Turuc lép ki, elesik a tizenhatoson belül, de Ramirez szabályosan szerelt.

3

3. Zoltán GERA - 0:1

3

A Fradi gólt szerzett!


Álomszerű kezdés! Böde kap óriási indítást a bal oldalon a védők mögé, megtartja a labdát védőjével szemben, majd laposan középre készít az érkező GERA elé, aki egy csellel átveszi azt, majd a tizenhatos előteréből jobbal visszahúzva a jobb alsóba vágja a labdát! Megvan a hőn áhított vezetés, és a nagyon fontos idegenbeli gól!

2

Hazai les, szabadrúgás a Fradi javára.

1

A műfüvet egész nap locsolták, csúszós, gyors a pálya, tempós meccsre van kilátás. 36 Celsius-fok van még most is a stadion környékén, ivószünet is lehetséges.

1

A játékvezető az a Craig Pawson, akit nem tartanak a legjobb játékvezetőnek hazájában. Angliában több edző is összeveszett vele.

1

A mérkőzés elkezdődött.
A Fradi kezdőcsapatára rányomta a bélyegét néhány kisebb sérülés. Sem Dilaver, sem Hajnal nincs ott a csapatban, Batik is sérült, Sestákot pedig nem sikerült időben benevezni a találkozóra.
A Fradi negyvenedszer, a GA Eagles másodszor a nemzetközi porondon. A hollandok az 1965-66-os KEK után térnek vissza a nemzetközi porondra. A drukkerek nagyon készültek, látványos élőkép a kapu mögött.
Összeállítások:

Go Ahead Eagles: Cummins – Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse – Duits, van Ewijk, Turuc – van Overbeek, ten Den, Wolters.

Ferencvárosi Torna Club: Dibusz – Ramirez, Nalepa, Mateos, Leandro – Lamah, Gera, Gyömbér, Somália – Varga, Böde..
Hamarosan kezdődik a mérkőzés, jövünk az összeállításokkal!
Sasok párbaja az El-ben! Az előző remek, Magyar Kupa- és Ligakupa-győzelemmel, valamint bajnoki ezüstéremmel zárult szezon után már el is kezdődik az új idény a Ferencváros számára! Thomas Doll alakulatának a rövidre szabott nyári pihenő után nem sok ideje maradt a regenerálódásra, a csapat már meg is kezdi nemzetközi kupaszereplését az Európa-liga első selejtezőkörében. Az ellenfél az a deventeri illetőségű Go Ahead Eagles, amelyik ugyan kiesett az előző idény végén a holland első osztályból, vagyis az Eredivisie-ből, ám Hollandia és a csapat jó Fair Play-mutatója miatt lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat nemzetközi porondon is. Ez a csapat történetének második nemzetközi kupaszereplése, a klub 1965 óta várt erre, akkor a KEK első fordulójában a Celtic 7-0-s összesítéssel búcsúztatta a deventeri Sasokat.

A holland csapat ellen a Ferencváros sem esélytelen, sőt, a magyar Zöld Sasoknál mindenki a továbbjutásban reménykedik. Azonban a deventeriek igencsak megnehezíthetik Gera Zoltánék dolgát. Csapatukban ugyan egyetlen légiós van, a háromszoros togói válogatott Mawouna Amevor, és holland szinten nem képviselnek nagy játékerőt, ráadásul stadionjuk felújítása miatt a meccset albérletben, Emmenben, műfüves pályán rendezik, de mégiscsak más közeg, más futballkultúra, és hát a nagy esélyt sem akarják egykönnyen elszalasztani, így okozhatnak meglepetéseket. Gondjuk persze van bőven, bár minden játékosuk rendelkezésre áll a Fradi ellen, az élonalból való búcsú után a keret jelentős része kicserélődött, és egyáltalán nem volt idejük összeszokni. Játékba lendülni persze a ferencvárosiak sem igazán tudtak, a szezonzáró óta mindössze egy – győztes – edzőmeccset vívtak a Debrecennel. Viszont a zöld-fehérek tavalyi remek keretének gerincét sikerült egyben tartani, és bár néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak a meccs előtt, remélhetőleg bemutatkozhatnak az új igazolások, vagyis a hazatérő Leandro és a gólérzékeny Stanislav Sesták is.

Egyáltalán nem szabad tehát félvállról venni a találkozót, a Go Ahead pedig minden bizonnyal nagyon kellemetlen ellenfél lesz, de bízhatunk a jó eredményben! Hogy meglesz-e, kiderül csütörtök este! Tartsanak velünk!
Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 16:00 - kor kezdődik.

Go Ahead Eagles – Ferencvárosi Torna Club

1:1

vége (1:1)

Vissza az online-ra

Gólok: 45+2. Vriends – 3. Gera

Lapok:   22. Turuc (EAG), 37. Schenk (EAG), 43. Duits (EAG)

Go Ahead Eagles: Cummins – Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse – Duits (Lambooij, 74.), van Ewijk (Rijsdijk, 63.), Turuc – van Overbeek, ten Den (Schalk, 83.), Wolters.

Ferencvárosi Torna Club: Dibusz – Ramirez, Nalepa, Mateos, Leandro – Lamah (Ugrai, 79.), Gera, Gyömbér, Somália – Varga (Nagy Dominik, 79.), Böde.

Játékvezetők: Craig Pawson (John Brooks, Harry Lennard, Robert Madley) – mind angolok

Európa liga (selejtező)

Ordabaszi – Beitar Jeruzsálem 14:00 0:0

Shirak – HSK Zrinjski 15:30 2:0

Alaškert – St. Johnstone 17:00 1:0

Kruoja – Jagiellonia 17:00 0:1

KF Laçi – Keşla FK 17:30 1:1

FK Atlantas Klapéda – Beroe 18:00 0:2

Dinamo Tbilisi – FK Qabala 18:00 2:1

Aktobe – Kalju 18:00 0:1

FK Kukësi – Žodino 18:00 2:0

FC Flora Tallinn – FK Rabotnički Skopje 18:00 1:0

Dinamo Bt. – Omonia 18:00 1:0

Olimpic – FC Spartak Trnava 18:00 1:1

Skonto Riga FC – St. Patrick's 18:00 2:1

UE Sant Julià – Randers 18:00 0:1

FK Jelgava – PFK Litex Lovech 18:00 1:1

Seinäjoki – FH Hafnarfjördur 18:00 0:1

Lahti – Elfsborg 18:00 2:2

VPS – AIK Fotboll 18:00 2:2

Neftchi – FK Mladost Podgorica 18:00 2:2

Debreceni VSC – Sutjeska 18:30 3:0

JK Sillamäe Kalev – Hajduk 18:30 1:1

Sheriff – Odd 19:00 0:3

Differdange – Bala Town 19:00 3:1

Brøndby IF – Juvenes/Dogana 19:00 9:0

Riteriai – HB Tórshavn 19:00 3:0

Strömsgodset IF – Partizani Tirana 19:00 3:1

Saxan – Apollon Limassol 19:00 0:2

Botoşani – Cchinvali 19:00 1:1

College Europe – SBA 19:30 0:6

Broughton – Lokomotiva Zagreb 19:45 1:3

Go Ahead Eagles – Ferencvárosi Torna Club 20:00 1:1

NK Domžale – FK Čukarički Stankom 20:00 0:1

Víkingur – Rosenborg BK 20:00 0:2

Celje – Śląsk 20:00 0:1

Newtown – La Valletta FC 20:15 2:1

FK Budućnost Podgorica – Jūrmala 20:30 1:3

MTK Budapest FC – FK Vojvodina Novi Sad 20:30 0:0

S.P. La Fiorita – FC Vaduz 20:30 0:5

Glenavon FC – Soligorsk 20:45 1:2

Linfield – Runavík 20:45 2:0

Cork City – KR Reykjavík 20:45 1:1

UC Dublin – Dudelange 20:45 1:0

Crvena Zvezda – FK Kairat Almaty 20:45 0:2

West Ham United – Lusitanos 20:45 3:0

Birkirkara – Ulisses 20:45 0:0

Glentoran FC – Zilina 21:00 1:4

Shkëndija – Aberdeen FC 21:05 1:1

Víkingur Reykjavík – FC Koper 21:15 0:1