Menu

Kosárlabda

Női NB I. A csoport

Serco UNI Györ – PINKK-Pécsi 424

66:57

vége (24:8, 42:19, 51:45)

26.03.2015, 16:30 • Magvassy Sportcsarnok, Győr • Tóth Gábor

Az első mérkőzést megnyerte a negyeddöntőben a Győr, de az újrajátszást a PINKK hozta, meglepetésre a Győr odahaza verte a címvédőt, így a mai összecsapás döntött.

Ezt a mérkőzést a hazaiak teljesen megérdemelten, végig vezetve nyerték, azt első félidőben 23 pontos előnybe kerültek, ezt csaknem sikerült ledolgoznia a PINKK csapatának, de összekapta magát a Győr záró negyedre, és a végjátékra végül nem maradtak izgalmak.

A PINNK tehát nem védheti meg a címét, a Győr lesz a Sopron ellenfele az eldöntőben, a megyei rangadó nem akármilyen izgalmakat igér! (18:20:51)

A komoly különbséget gyakorlatilag egy negyed alatt ledolgozta a PINKK, izgalmas végjáték várható!

Az eredmény hűen tükrözi a látottakat, a Győr nagyon agresszíven kezdett, szinte állva hagyták a komlóiakat, akik rendkívül pontatlanul dobtak mezőnyből is az első két negyedben, büntetők sorát hagyták ki, de ziccerben is hibáztak. A Győr tűnik egyértelműen frissebbnek a négy meccsesre húzódó összecsapás döntő mérkőzésén, pontosabban dobnak, és végig higgadtak tudtak maradni a két negyed során, a 23 pontos előny akár elég is lehet a győzelemhez, ami elődöntőt ér.

A Győr kezdői: Radocaj, Czirják, Koch, Ivanovic, Vajda, Laklóth

PINKK kezdői: Őri, Sánta, Egnell, Stewart, Faulkner

A női kosárlabda NBI rájátszásában járunk, a Győr és a PINKK a negyeddöntő harmadik mérkőzését vívja ma délután.

Ebből rögtön következik, hogy egy-egy győzelmet arattak eddig, vagyis ez sem igaz teljesen, mert az első mérkőzést, amit a Győr 70:61-re megnyert, újrajátszásra ítélte a szövetség, bírói műhiba miatt.

A megismételt meccset aztán a PINKK 78:69-re megnyerte Győrben, ezek után meglepetésnek számított, hogy odahaza nem tudta ezt megismételni, a vendégek visszavágtak egy 60:47-es győzelemmel.

Így a ma délutáni mérkőzés hivatott arról dönteni, hogy melyik csapat kerül az elődöntőbe, és ezt nem is könnyű megjósolni, dönthet a pillanatnyi forma, a frissesség, esetleg a hazai pálya, ami viszont nem feltétlenül előny, mert egyrészt nem a megszokott környezetben, vagyis nem az Egyetemi Csarnokban, hanem a Magvassy Sportcsarnokban játszanak.

A bajnokságban mindkét mérkőzést a Győr nyerte, ez talán jelenthet némi támpontot, de a címvédő PINKK játékosállománya van annyira erős, hogy ismét nyerjen idegenben.

Izgalmas meccsre van tehát kilátás, érdemes lesz velünk tartani!

Serco UNI Györ – PINKK-Pécsi 424

66:57

vége (24:8, 42:19, 51:45)

Vissza az online-ra

Serco UNI Györ: Radocaj, Czirják, Koch, Ivanovic, Horváth K., Török Á., Vajda, Vincze, László, Nagy R., Laklóth Vezetőedző: Völgyi Péter

PINKK-Pécsi 424: Őri, Sánta, Egnell, Halvarsson, Ruják, Nagy D., Stewart, Domokos, Faulkner, Gémes-Sarok Vezetőedző: David Leman

Statisztikák:

Negyedek: 24:8, 18:11, 9:26, 15:12