Menu

Kézilabda

EHF Bajnokok Ligája

THW Kiel – OTP Bank - PICK Szeged

31:23

vége (18:10)

19.04.2015, 19:30 • Sparkassen Arena, Kiel • Tóth Gábor

Vége az álmoknak. Ettől még nagyon-nagyon jó csapat a Szeged, ezt nem szabad egy pillanatra sem feledni. Az egy héttel ezelőtti győzelmet senki nem veheti el a csapattól, de hazai pályán ezzel a Kiellel nem tudta felvenni a versenyt.

Ha egy valamit ki kell emelni, az legyen a kapusteljesítmények közötti különbség. Palicka negyven százalék fölött védett, ha kellett hetest, ha kellett ziccert fogott, ha egy pillanatra felmerült, hogy felzárkózhat a Szeged 4-5 gólra esetleg, akkor Palicka ezt meghiúsította. De a csereként beálló Ege is fogott büntetőt, ahogy Sonne-Hansen is, de neki a szegediek ziccerei sem okoztak gondot.

A Kiel megérdemelten jutott a Final Fourba, csatlakozott a Kielce, a Barcelona és természetesen a Veszprém csapatához. (21:09:09)

51

BOMBAC végre betalál hetesből. (26:17)

51

Canellas áll ki két percre, hetes is jön. (26:16)

49

Blazevic áll ki, Jichát bántotta a falban, ki is pontozódik. (24:15)

48

Prodanovics büntetőjét Ege fogja ezúttal. (24:15)

43

VUJIN bedobja a büntetőt. (24:15)

43

Kallmann áll ki, hetes is jön, a szélsőt akadályozta ziccerben. (23:15)

37

Blazevic rántja le Weinholdot, kiáll ő is. (20:13)

36

Palicka lábbal védi Balogh büntetőjét, marad itt a labda. (20:13)

35

Wyszomirski kivédi Canellas büntetőjét! (20:13)

Az eredmény önmagáért beszél, a nyitott védekezés megölte a Szeged Bombacra épülő játékát, a 25. percig gyakorlatilag nem volt védése a szegedi hálóőröknek, így a Kiel tetszés szerint szerezte a góljait – amennyiben kaput találtak. Volt olyan emberelőnye a Szegednek, amelyből két gólt kaptak, és egyet sem dobtak, ezeket figyelembe véve még tisztes vereségre áll Juan Carlos Pastor csapata, vajon mit tud mondani a játékosainak a nagy stratéga, hogy változzon a nagyon egyoldalúvá váló játék képe?

29

CANELLAS lövi be a hetest. (17:9)

23

Wiencek áll ki ismét, de előtte Kallman lövése nem talál kaput, támadnak a németek. (14:7)

20

Kallman áll ki két percre lökésért. (12:5)

17

Blazevic kiáll, emberhátrányban a Szeged. (10:4)

15

Sprenglernek érett a kiállítás, most megkapja. (9:3)

12

Parrondo hetesét most kivédi Palicka. (7:2)

12

Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Wiencek (THW Kiel). (7:2)

8

Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Blazevic. (4:2)

7

PARRONDO hetesből szépít, belülvédekezésért ítélték a játékvezetők. (4:2)

6

Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Zubai (MOL-Pick Szeged). (3:1)

4

Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Sprenger (THW Kiel). (2:1)

2

Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Jicha (THW Kiel). (1:0)

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a MOL-PICK Szeged óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy két góllal le tudta győzni a sorozat háromszoros győztesét, és tavalyi döntősét a THW Kielt.

A Kiel magabiztosan, egy vereséget elszenvedve nyerte a csoportját, a PSG-t hat ponttal előzték meg, a nyolcaddöntőben a tavalyi döntőért vágtak vissza a Flensburgnak, sima kettős győzelemmel harcolták ki a továbbjutást.

A Szeged második lett a csoportjában, háromszor kaptak ki, az Aalborg ellen döntetlent játszottak, de a hat győzelem önmagáért beszél, és az is hogy a Rhein-Neckar Löwent kettős győzelemmel tudták kiverni a nyolcaddöntőben. A Németországban aratott négy gólos győzelem különösen nagy önbizalmat adhat a szegedieknek a mai fellépés előtt.

Nagy bravúr lenne kiejteni a Kielt, erre még akkor is van esély, ha sokan tartanak attól, hogy a Kiel utolsó német csapatként a mezőnyben "támogatást" fog kapni a visszavágón, mert a kölni F4 német hazai csapat nélkül nem volna az igazi, no nem is a kézilabda szempontjából, de anyagilag egészen biztosan.

De ez csak egy összeesküvés elmélet, bízzunk abban, hogy a Szeged idegenben is meg tudja tartani az előnyét, és így történetének legnagyobb sikerét elérve jusson a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

THW Kiel – OTP Bank - PICK Szeged

31:23

vége (18:10)

Vissza az online-ra

THW Kiel: Ege, Sonne-Hansen, Palicka – Duvnjak, Lundström, Hansen, Sprenger, Weinhold, Wiencek, Ekberg, Lauge, Canellas, Dahmke, Palmarsson, Jicha, Vujin Vezetőedző: Alfred Gislason

OTP Bank - PICK Szeged: Sierra, Wyszomirski – Vadkerti, Kallman, Robledo, Zubai, Ilyés, Balogh, Blazevic, Prodanovics, Hegedűs, Stojanov, Bombac, Parrondo, Vranjes, Ancsin Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Játékvezetők: Oyvind Togstad – Rune Kristiansen (norvégok)

Statisztikák: